top of page

Našou úlohou je zastaviť genocídu nevinných

Našou úlohou je zastaviť genocídu nevinných.

Vyhlásil to osobitný vyslanec Európskej únie (EÚ) pre podporu náboženskej slobody vo svete Ján Figeľ po tom, čo sa v stredu (20.7.) v Bruseli stretol s podpredsedom Európskeho parlamentu (EP) Antoniom Tajanim.

Tajani je zodpovedný za boj proti medzinárodnému terorizmu a vzťahy a dialóg EP s cirkvami a náboženskými spoločnosťami. Inicioval aktivity k náboženskej slobode vo svete, zvlášť k prenasledovaniu kresťanov a iných komunít vo viacerých regiónoch sveta. TASR o stretnutí informovala kancelária Jána Figeľa.

Partneri sa zhodujú na dôležitosti tejto agendy pre budúcnosť EÚ aj pre stabilitu vo svete. Hovorili aj o masovom vraždení na Blízkom Východe, ktoré europarlament odsúdil ako genocídu. "V minulom storočí bolo viacero genocíd vo svete.

Pri všetkých sa tieto zločiny maskovali a utajovali. Dnes dôkazy takmer neustále prezentujú zločinci z ISIS/Dáiš pred očami svetovej verejnosti. Chcú tým šíriť strach a ideológiu nenávisti. Našou úlohou nie je komentovať genocídu nevinných, ale zodpovedne konať a zastaviť ju," uviedol Figeľ.

Na budúci týždeň sa Figeľ chystá na sériu rokovaní o stave náboženskej slobody do Washingtonu. Uskutoční sa tam medzinárodná konferencia podobne zmýšľajúcich krajín o hrozbe zo strany ISIS/Dáiš.

Latest - Najnovšie - Actualités
bottom of page